Qui som?

LA CLANDESTINA (E.L.I.)
Espai de la lliure ignorància
«És necessari que us ensenyi que no tinc res que ensenyar-vos»
(Sommaire des lecons publiques de M. Jacotot
sur les principes de l’enseignement universel, J. S. Van de Weyer)
A la Catalunya dels CAPS i plantes dhospitals que es tanquen, dels bancs que canvien veïns per turistes i de les universitats que priven l’accés als estudiants per no poder pagar les quotes, neix aquest projecte que rebutja obertament totes les pràctiques abans esmentades per tal de debatre, aprendre, compartir i actuar contra una realitat totalment injusta.
Totes nosaltres seguirem excavant com formigues clandestines, treballant en comunitat per a que el camí de la desobediència i la resposta no es tanqui mai per molt que especuladors i governants ho intentin.
Per aquest motiu, vàrem decidir alliberar l’edifici del Passatge dos de Maig, 14-16, buit i en desús des de feia ja massa temps, a les urpes de Bankia i el Sareb per poder donar un altre ús a l’espai envers l’especulació.
Okupem la Clandestina amb l’objectiu de dur a terme un projecte sociocultural i autogestionat. Treballem en la construcció d’un punt de trobada com a font d’intercanvi de coneixements i d’estudis lliures emancipats del sistema contemporani d’aprenentatge”BuRUCràtic”. Definim la Clandestina com a Espai de la Lliure Ignorància, el qual pretén trencar amb el concepte del saber acumulat propugnat per les elits sustentadores de programes de coneixements “universals” estabornidors.
Des d’aquest nou espai proposem ampliar la noció de coneixement i investigació, reflexionant per tal que la teoria arribi a la pràctica, tenint com a objectiu la reconciliació entre recerca, aprenentatge i vida social. L’espai serà polivalent i podrà albergar tot tipus de propostes i activitats: esports, tallers, xerrades, debats, projeccions filmogràfiques, música, arts visuals i plàstiques, idiomes, artesania, reunions de col·lectius, sala d’estudi i biblioteca, botiga gratis, etc. Siguem creatius!
Funcionem mitjançant l’assemblea oberta, apropa’t i fes la teva aportació! O bé, envian’s un e-mail a: eliclandestina@riseup.net
Aquí no hi ha alumnes ni mestres. Som persones ignorants i curioses, constituïnt-se en col·lectivitat, en un espai comú i propici a una comprensió del nostre entorn per poder transformar el dia a dia.
Si vols formar-ne part segueix el nostre programa d’activitats a: 
Facebook – ELI La Clandestina
Twitter – @eliclandestina
Web – laclandestina.squat.net
“[…] el coneixement de l’ignorant i lignorància del mestre, en igualar-se, fan la demostració dels poders de ligualtat intel·lectual […]. El treball del mestre ignorant no és atorgar un medi simple que permeti al pobre, que no té temps, ni diners, ni saber, dur a terme la formació dels seus fills. És l’experiència crucial que allibera els vertaders poders de la raó allà on la ciència no li presta més ajudes. El que un ignorant pot un cop, tots els ignorants ho poden sempre. Ja que no hi ha cap jerarquia en la ignorància”.
(El mestre ignorant, Jacques Rancière)